V zadnjih letih se v Logatcu soočamo z vse večjo prostorsko stisko v šolah in vrtcih. Enota Tabor vrtca Kurirček Logatec je do lanskega leta kot telovadnico uporabljala dvorano KS Tabor. Po obnovi so sicer postali pogoji uporabe strožji, bolj omejujoči in manj dinamični, a vzgojiteljice smo se nekako znašle. Z nastopom novega koronavirusa nam je bil onemogočen še prehod med šolo in vrtcem, kar je zadevo še dodatno otežilo in tako so telovadnico uporabljali izključno otroci starejših skupin ob lepem vremenu.

Letos je situacija, vsaj začasno, boljša. V igralnici Sončki, ki bo svoja vrata za najmlajše odprla meseca maja, smo si uredili improvizirano telovadnico. Vanjo smo prenesli vse rekvizite, otroci pa v njej v pripravljenih aktivnostih neskončno uživajo. Ponudimo jim gibanje na polivalentnih blazinah, ravnotežnih skalah, skakanje na trampolinu, plezanje, preskakovanje ovir, plazenje, lazenje, ples idr.

Kljub temu, da res veliko časa preživimo zunaj, opažamo, da je gibanje zelo pomembno tudi v »ta pravi« telovadnici, saj jo ne nazadnje tudi otroci zares obožujejo. Zato si vsi skupaj želimo, da bodo prostorske stiske pri vzgojno-izobraževalnem procesu na Logaškem postale zgodovina.

Katarina in Lara,

vzgojiteljici enote Tabor

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)