V našem vrtcu je Tradicionalni slovenski zajtrk vsako leto velik praznik . Na ta dan  smo se zjutraj najprej posladkali z medom logaških čebelarjev,  domačim maslom in kruhom kmetije Fečur in kmečkih žena iz Rovt, mlekom iz bližnjih kmetij Leskovec, Trpin, Petkovšek in Jurca in jabolki iz sadovnjaka Tomazin. To je dan, ko se sprašujemo od kod dobimo hrano, kaj jemo, kako pomemben obrok  je zajtrk?

Geslo letošnjega dogodka se glasi »Hvala za naš super zajtrk!« Ob tej priložnosti so se otroci   zahvalili vsem našim pridnim čebelarjem, da skrbijo za čebelice, hvala kmetovalcem, da obdelujejo zemljo in skrbijo za živino, tudi kuharicam, ki nam skuhajo in pripravijo obroke, da nismo lačni, da rastemo in smo zdravi! Hvala tudi vzgojiteljicam, da se z otroki pogovarjajo o zdravi hrani, lepem in kulturnem obnašanju pri mizi, o spoštljivem odnosu do hrane, o življenju na kmetiji…

V znak zahvale so otroci zelo lepo zapeli priljubljeno Slakovo pesem »Čebelar«, pridružil se jim je tudi občinski svetnik Peter Antičevič, ki si je ogledal življenje v vrtcu in  nagovoril otroke.

Veselimo se takih dni, saj se ob njem zavedamo pomena zdrave, lokalne hrane, ohranjamo kmetije, varujemo okolje in predvsem smo  zdravi in veseli.

Zapisala: Jožica Gantar

  

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)