V šolskem letu 2018/19 Vrtec Kurirček in Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Logatec pripravljata sklop mesečnih predavanj, z naslovom Šola za življenje. Predavanja bodo namenjena staršem, ki se vsakodnevno srečujejo z različnimi vprašanji vzgoje in zdravega družinskega okolja.

Javni zdravstveni zavod Zdravstveni dom Logatec je pridobil projekt »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih«, ki ga sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

V Centru za krepitev zdravja deluje interdisciplinarni tim, ki ga sestavljajo diplomirane medicinske sestre, fizioterapevt, kineziolog, dietetik, psiholog, logoped in zdravnik-specialist pediatrije. Izvajamo skupinske delavnice za krepitev zdravja in zmanjševanja neenakosti v zdravju ter individualna svetovanja na različnih področjih, o gibanju, zdravem prehranjevanju, medosebnih odnosih, preprečevanju poškodb, kroničnih boleznih in druge vsebine.

Prizadevamo si tudi za spodbujanje aktivnosti v lokalnem okolju, s povezovanjem z različnimi društvi, delovnimi organizacijami in izobraževalnimi institucijami z namenom izboljšanja zdravja prebivalstva občine Logatec. Prav zato smo se povezali z Vrtcem Kurirček in s skupnimi močmi pripravili predavanja o zdravju, vzgoji, družini, odnosih, preživljanju prostega časa…

V letošnjem šolskem letu se bodo izvajala predavanja v prostorih Vrtca Kurirček, vsak drugi ponedeljek v mesecu, od oktobra do maja. Pridružili se nam bodo tudi zunanji izvajalci, kot so ga. Špela Reš, g. Marko Juhant, g. Jani Prgič….Uvodno predavanje bo izvedla gospa Petra Paver Urek v ponedeljek 8.10 2018, z naslovom »Kaj je prava vzgoja za današnji čas – večna dilema tako staršev kot vzgojiteljev«. O pripravljeni mesečni temi oz. predavatelju, vas bomo obveščali na naših spletnih straneh in v časopisu Logaške novice.

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko: 01/75-08-261, 051/253-011 ali nam pišete na elektronski naslov: zvc@zd-logatec.si ali mojca.vidmar@vrtec-logatec.si (01/620 32 90)

Veselimo se srečanja z vami, ekipa Centra za krepitev zdravja, Zdravstveni dom Logatec in zaposleni iz Vrtca Kurirček.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)